Útifűmaghéjas zabos baconös csiga
http://salatagyar.cafeblog.hu/2016/01/07/utifumaghejas-zabos-baconos-csiga/
Hozzávalók 14 darabhoz:
18 dkg zabpehelyliszt (paleósok mandulaliszttel, vagy zöldbanánliszttel is
Készíthetik)
35 g darált útifűmaghéj (vagy útifűmaghéj liszt)
2,5 evőkanál almaecet
2 teáskanál foszfátmentes sütőpor
1,5 teáskanál Himalája só
3 egész M-es
Tojás + 2 kicsi tojás a kenéshez
100 ml forró víz
1 teáskanál (10 g) bambuszrost (de el is hagyható)
10 szelet (10 dkg) húsos bacon
Egy tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzáöntjük az almaecetet és a
Tojásokat és összegyúrjuk. Apránként hozzáadjuk a forró vizet és jól belegyúrjuk a tésztába.
Eleinte ragacsos lesz a tészta, de az útifűmaghéj pár perc alatt szépen felszívja a
Nedvességet.
A tésztát két zsírpapír között vagy enyhén bambuszrosttal megszórt felületen kb. fél cm
Vékonyra nyújtjuk és megkenjük egy felvert tojással. Erre fektetjük rá a bacon szeleteket, így:
Majd az egészet jó szorosan feltekerjük és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral
Bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket egy kis helyet hagyva közöttük. A másik tojást is felverjük és
Szépen megkenjük vele a csigákat. Igazán guszták voltak már a tepsiben is:
180 fokra előmelegített sütőben arany barnára sütjük őket. Frissen, melegen az igazi, de hidegen
Sem rossz friss zöldséggel együtt fogyasztva.
Ebből a tésztából készíthető diétás kakaós csiga, fahéjas csiga, pizzás csiga, zöldfűszeres
Túrós csiga. Csak arra kell figyelni, hogy ha édes tésztát szeretnénk, akkor a tésztába tegyünk
Természetes édesítőszert a só helyett!

|