Egyszer szda kenyr
Hozzvalk
250 g teljes kirls liszt
100 g sima liszt, plusz extra a porzs
50 g zabliszt csipetnyi
1 teskanl szdabikarbna
1 teskanl tengeri s
1 teskanl cukor
1 nagy szabadtarts tojs
1 x 300 ml kd r
Mdszer
Nem lehet legyzni az illata a frissen slt kenyr wafting a hzban, s ez olyan kifizetd dolog, hogy megtanuljk, hogyan kell tenni. A nagy dolog ez az egyszer recept, hogy meg lehet ts egyenesen a stbe, anlkl, hogy rkat vrni a tszthoz emelkedik. Bonus!
1. Melegtsk el a stt 190 C / 375 F / gz 5 2. Helyezzk a lisztet, csipetnyi zabpehely, szdabikarbna, s s a cukor egy nagy tlba, s keverjk ssze. 3. Egy kln tlban, hasznlja a lggmb habvervel verni a tojst s r egytt. 4. Hasznljon villt keverjk a tojsos keverket a liszt, majd ahogy kezd jn ssze, hasznlja a kezt, hogy megsimogassa, s hogy a tsztt ssze. 5. Alak a tsztt egy labdt s tegyk r egy enyhn lisztezett tepsibe. Hasznlja a kezt, hogy simtsa a tsztt enyhn, gy a vgn egy lemezt, nagyjbl 6 7cm vastag. 6. Pont egy kereszt a tetejn a kenyr a tompa ks, majd sssk a kzepn a stben 50-60 percig, vagy amg a cg kreg kpzdik, s ez gy hangzik, reges, amikor megrintette az aljn.
Read more at http://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/simple-soda-bread/#DkGBFHRQRDV8WJxD.99

|