Egyszerű szóda kenyér
Hozzávalók
250 g teljes kiőrlésű liszt
100 g sima liszt, plusz extra a porzás
50 g zabliszt csipetnyi
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál cukor
1 nagy szabadtartású tojás
1 x 300 ml kád író
Módszer
Nem lehet legyőzni az illata a frissen sült kenyér wafting a házban, és ez olyan kifizetődő dolog, hogy megtanulják, hogyan kell tenni. A nagy dolog ez az egyszerű recept, hogy meg lehet ütés egyenesen a sütőbe, anélkül, hogy órákat várni a tésztához emelkedik. Bonus!
1. Melegítsük elő a sütőt 190 ° C / 375 ° F / gáz 5 2. Helyezzük a lisztet, csipetnyi zabpehely, szódabikarbóna, só és a cukor egy nagy tálba, és keverjük össze. 3. Egy külön tálban, használja a léggömb habverővel verni a tojást és író együtt. 4. Használjon villát keverjük a tojásos keveréket a liszt, majd ahogy kezd jön össze, használja a kezét, hogy megsimogassa, és hogy a tésztát össze. 5. Alak a tésztát egy labdát és tegyük rá egy enyhén lisztezett tepsibe. Használja a kezét, hogy simítsa a tésztát enyhén, így a végén egy lemezt, nagyjából 6 7cm vastag. 6. Pont egy kereszt a tetején a kenyér a tompa kés, majd süssük a közepén a sütőben 50-60 percig, vagy amíg a cég kéreg képződik, és ez úgy hangzik, üreges, amikor megérintette az alján.
Read more at http://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/simple-soda-bread/#DkGBFHRQRDV8WJxD.99
|