Krmsajtos pogcsa recept
Ez a sajtos pogcsa teljes rls lisztbl, krmsajtbl kszl, radsul nem leszts, gy pl. candida ditsok is ehetik. Omls, porhanys pogcsa.
Hozzvalk: 10 dkg vaj, s natr krmsajt, 1 tojs, 1 tk szdabikarbna, 1 tk s, 40 dkg teljes kirls liszt, 2 ek burgonyapehely, 2 ek kalciton (kihagyhat), tejfl, tojssrgja a kenshez
Elszr keverjk ssze a szraz elemeket. A kalciton ki is hagyhat, de nem rdemes, hiszen finomabb s egszsgesebb lesz tle minden tszta. A nedves elemeket keverjk ssze szintn, kivve a tejflt. Ezt csak a vgn adjuk hozz a tszta llagtl fggen. rdemes a vajat puhra olvasztani, gy knnyebb vele dolgozni. A hozzvalkbl gyrjunk rugalmas tsztt. Ha kell, tejfllel laztsuk. A tsztt nem kell pihentetni. Lisztezett felleten nyjtsuk 2 cm vastagra, egy les kssel vagdossuk be, majd egy 5 cm tmrj szaggatval szrjuk ki a pogcskat. A maradk tsztt gyrjuk, nyjtsuk, s szaggassuk addig, amg van belle. A ksz pogcskat tegyk stlapra, kenjk t tojs srgval, majd 1215 perc alatt sssk kszre
Recept innen
http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/aprosutemenyek/2677-kremsajtos-pogacsa-recept.html

|