Krémsajtos pogácsa recept
Ez a sajtos pogácsa teljes őrlésű lisztből, krémsajtból készül, ráadásul nem élesztős, így pl. candida diétások is ehetik. Omlós, porhanyós pogácsa.
Hozzávalók: 10 dkg vaj, és natúr krémsajt, 1 tojás, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk só, 40 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 ek burgonyapehely, 2 ek kalciton (kihagyható), tejföl, tojássárgája a kenéshez
Először keverjük össze a száraz elemeket. A kalciton ki is hagyható, de nem érdemes, hiszen finomabb és egészségesebb lesz tőle minden tészta. A nedves elemeket keverjük össze szintén, kivéve a tejfölt. Ezt csak a végén adjuk hozzá a tészta állagától függően. Érdemes a vajat puhára olvasztani, így könnyebb vele dolgozni. A hozzávalókból gyúrjunk rugalmas tésztát. Ha kell, tejföllel lazítsuk. A tésztát nem kell pihentetni. Lisztezett felületen nyújtsuk 2 cm vastagra, egy éles késsel vagdossuk be, majd egy 5 cm átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki a pogácsákat. A maradék tésztát gyúrjuk, nyújtsuk, és szaggassuk addig, amíg van belőle. A kész pogácsákat tegyük sütőlapra, kenjük át tojás sárgával, majd 1215 perc alatt süssük készre
Recept innen
http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/aprosutemenyek/2677-kremsajtos-pogacsa-recept.html
|