Trs kakas csiga
10 dkg lenmagliszt
10dkg zabliszt,
10 dkg szjaliszt,
5 dkg bzasikr,
20 dkg tnklybza liszt
50 dkg zsrszegny tehntr Mivel mostansg 45 dkg a Tr
kiegszitettem tejflel s jl elkevertem
80 gramm olvasztott kkuszzsr + a kenshez
2,5dl vz
2 teskanl stpor
1 egsz tojs a megkenshez + porcukor helyettest, ha a tetejt is szeretnnk megszrni A vz kivtelvel minden hozzvalt, sszekevernk egy tlban, majd a vizet aprnknt hozz adagolva sima fellet, rugalmas, nem ragacsos, egynem tsztt gyrunk belle. Zabpehelyliszttel enyhn megszrt gyrtbln kb. 1-1,5 cm vastagra nyjtjuk, majd vkonyan lekenjk olvasztott kkuszzsrral. Megszrjuk a kakapor s a porcukor helyettest keverkvel, majd szorosan feltekerjk az egszet. Kb. 2 cm vastag szeletekre vgjuk s stpaprral blelt tepsire sorakoztatjuk ket. A tojst enyhn felverjk, s ecset segtsgvel megkenjk a csigk tetejt s oldalt.

|