Túrós kakaós csiga
10 dkg lenmagliszt
10dkg zabliszt,
10 dkg szójaliszt,
5 dkg búzasikér,
20 dkg tönkölybúza liszt
50 dkg zsírszegény tehéntúró Mivel mostanság 45 dkg a Túró
kiegészitettem tejfőlel és jól elkevertem
80 gramm olvasztott kókuszzsír + a kenéshez
2,5dl víz
2 teáskanál sütőpor
1 egész tojás a megkenéshez + porcukor helyettesítő, ha a tetejét is szeretnénk megszórni A víz kivételével minden hozzávalót, összekeverünk egy tálban, majd a vizet apránként hozzá adagolva sima felületű, rugalmas, nem ragacsos, egynemű tésztát gyúrunk belőle. Zabpehelyliszttel enyhén megszórt gyúrótáblán kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd vékonyan lekenjük olvasztott kókuszzsírral. Megszórjuk a kakaópor és a porcukor helyettesítő keverékével, majd szorosan feltekerjük az egészet. Kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. A tojást enyhén felverjük, és ecset segítségével megkenjük a csigák tetejét és oldalát.
|