Lenmagos cipó
Hozzávalók:
350 gramm teljes kiőrlésű liszt
150 gramm finomliszt
20 gramm búzasikér (sikér nélkül töményebb állagot fogunk kapni)
30 gramm lenmag
10 gramm só
20 ml extra szűz olívaolaj
20 gramm zabkorpa (elhagyható)
25 gramm friss élesztő
300 ml langyos víz
Elkészítése:
A liszteket kimértem, a tál szélére mértem a sót, a közepébe morzsoltam
Az élesztőt. Rátettem a zabkorpát, a sikért, a lenmagot az olívaolajat és
Szépen lassan adagolva a vizet elkezdtem dagasztani ez esetben kézzel.
Egy nem ragadós, könnyen formázható tésztát kaptam. Mivel nekem
Nincs dagasztótálam, egy fóliával szoktam lefedni szorosan a tálamat. 40
Perc kelesztés után liszt nélkül megformázom cipó alakúra a tésztát. Egy
Sütőpapírral bélelt kör alakú jénaiba helyezem a formázott tésztát és
Fedő alatt még sütőbe tétel előtt 10 percet kelesztem. Tetejét bevágtam,
Vízzel bespricceltem. Előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 180 fok)
45 perc alatt készre sütöm.
http://egyegeszsegesebbelet.cafeblog.hu/receptek/lenmagos-cipo/
|