Lenmagos-sajtkocks kenyr
Hozzvalk:
350 gramm teljes kirls liszt
150 gramm rtesliszt
20 gramm bzacsra - 20 gramm leszt
20 gramm lenmag
100 gramm sajt -nlam trappista, de ha akad, fstlt sajt csak finomabb lehet-
25 gramm bzasikr
10 gramm s -nlam parajdi-
20 ml olaj -nlam extra szz olvaolaj-
350 ml langyos vz -ez a liszt minsgtl vltozhat egy kicsit-
Elksztse: minden hozzvalt -vizet s sajtot leszmtva gondosan Kimrtem a robotgpem stjbe -termszetesen kzzel is dagaszthat-,gyelve arra, hogy a s s az leszt a tl kt kln oldalba kerljn. A langyos vizet fokozatosan adagolva ntem hozz, egy nem tl lgy tsztt kell(ene) kapnunk. A dagaszts befejezse eltt beleraktam az apr kockra
vgott sajtokat. Akkor vagyunk kszen, ha szpen elvlt a tsztnk az edny Faltl. Letakarva 30 percet pihentettem -alapveten ez legalbb 45 perc lett volna, de
nyr van s rettenetesen meleg a laksban is, nem szerettem volna ha tlkel a tszta-. Cip alakra formztam s egy konyharuhval lefedve ismt tz percig hagytam pihenni -n jnaiban stm-. Alaposan bespricceltem vzzel -ha megoldhat tehetnk egy vzzel tlttt tepsit is a kenyr mell a stbeprsts miatt- s kzepes hfokon -villany esetben ez 180C krl- 40 perc alatt kszre stttem.
Ami a szmokat illeti: sts utn a kenyr slya 932 gramm lett.
s kitl van a recept
http://egyegeszsegesebbelet.cafeblog.hu/2016/07/01/lenmagos-sajtkockas-kenyer/

|