Teljes kirls kenyr - lenmagliszttel
Hozzvalk:
el tszta, sts eltt 10-12 rval ksztjk
200gr teljes kirls bzaliszt
150gr vz
5gr friss leszt
Egy villval sszekeverem, egynem gombcc, lefedve a pulton hagyom 10-12 rt, semmi ms tennival nincs vele.
Ez id alatt tlkel, visszaesik, a sikrszlak megersdnek, a kenyr sokkal levegsebb, puhbb, tovbb eltarthatbb lesz.
Kenyr sszelltsa:
a teljes eltszta
100gr sima bzaliszt
100gr lenmagliszt
75gr teljes kirls bzaliszt
50gr bzasikr
2tk s
10gr friss leszt
30gr olaj
40gr habtejszn
160ml vz*''
1 mk rlt deskmny
kevs egsz lenmag a szrshoz
alapanyagokat a Robotgp stjbe mrem, s ki dagasztom. Sima, fnyes tsztt dagasztok-, 45 percig kelesztem fedeles tlban, majd kicsit tnyomkodom, formzom, szilikonos stpaprral blelt, fedeles jnaiba teszem, jabb 45 percig pihentetem, majd bevgom, vzzel lefjom, megszrom lenmaggal, ismt lefjom, gy nem potyognak majd le a magok, legalbbis nem mind.
Elmelegtett 230 fokos stben stm 30 percig, majd visszaveszem a ht 200 fokra s leveszem a fedt, 15 percig sl gy, rcson hagyom kihlni.
Forrs:http://nikknewlife.blogspot.hu/2016/01/teljes-kiorlesu-kenyer-lenmagliszttel.html?m=0


|