Juhtúrós zabpogácsa
Hozzávalók (kb. 70-80 db pogácsához):
25 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
25 dkg túró (fele juhtúró, fele tehéntúró)
15 dkg mangalica zsír
1 Evőkanál tejföl
2 csipet só
1 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
1 tojás
Elkészítése:
A lisztben elkeverem a sót, majd a hideg zsírral összemorzsolom, jöhet bele a kétféle túró, majd a cukor és az élesztőt is belemorzsolom.
A tejfölt a masszához adom, és sima masszává dolgozom, majd kinyújtom, kb 1 cm vastagra kinyújtom .
A tésztából 2-3 cm átmérőjű pogácsákat szúrok ki és tojással lekenem a tetejüket, 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 15 percig arany barnára sütöm.
Nagy sikere volt, pillanatokon belül elfogyott.
|