Leveles teperts pogcsa
Hozzvalk:
40 dk teljes kirls bzaliszt
10 dkg tnklybza liszt
25 dkg margarin,
1 tojs,
2, 5 dkg leszt,
90 gr tejfl
5 dkg s,
bors zls szerint,
1 ½ dl tej (amennyit a tszta felvesz! )
25 dkg aprra vgott tepert
+ 1 tojs a lekenshez
Az lesztt egy kevs langyos tejjel felfuttatjuk. A tbbi hozzvalbl ( a tepert kivtelvel ) a meleg tej fokozatos hozzadsval egy laza kelt tsztt gyrunk. Majd az sszedolgozott tsztt fl rt kelesztjk. Ezutn a tsztt tglalap alakra, kb. 1 cm vastagsgra kinyjtjuk.
Erre az aprra vgott tepertt egyenletesen elosztjuk. Ezutn a tsztt kt oldalrl egymsra hajtjuk. Ezt a tsztt 45 fokos szgben magunk fel fordtjuk, s jra kinyjtjuk, s egy dupla hajtst csinlunk. gy mint a leveles tszta ksztsnl is.
Ezutn fl rt ismt pihentetjk, majd jra egy szimpla s egy dupla hajtst csinlunk. Majd egy ismtelt fl rs pihentets utn kinyjtjuk, bevagdossuk a tetejt, egsztojssal lekenjk, pogcsaszaggatval kiszaggatjuk s stpapros tepsin 200-220 fokos stben kb. 20 perc alatt arany barnra stjk
A recept innen a kp sajt puszi
//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=31943285

|