Habkönnyű túrógombóc recept
hozzávalók / 4 adag
0.5 kg tehéntúró
3 db tojás
70 g búzadara
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
20 dkg zsemlemorzsa (vagy dara)
2 ek napraforgó olaj (a zsemlemorzsa pirításához)
5 dkg porcukor vagy édesítő(a tálaláshoz)
1 dl tejföl (a tálaláshoz)
elkészítés
1. A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
3. 1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
4. Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.
5. Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk
|