Hozzvalk
(4 nagy vagy 6 kisebb kiflihez):
25 dkg zabpehelyliszt
15 dkg teljes kirls tnklyliszt
5 dkg bzasikr
7 g instant leszt
2 evkanl extra szz olvaolaj
3 dl kzmeleg vz
1 teskanl himalja s
A szraz hozzvalkat (lisztek, bzasikr, leszt, s) egy tlba tesszk, hozzmrjk az olvaolajat s a langyos vizet aprnknt hozzadva egy sima tsztagombcc gyrjuk ssze addig, amg mr nem ragad. Kevs zabpehelyliszttel megszrt szilikonlapon kb. 1 cm vastag, kr alakra nyjtjuk a tsztt s kssel annyi krcikkre vgjuk, ahny darab kiflit szeretnnk kszteni (javasolt 6 dbra vgni). A kifliket egyenknt, szorosan feltekerjk a szlesebb rsztl kezdve a krcikk cscsig, majd – egy kevs helyet hagyva kzttk – egy stpaprral blelt tepsire sorakoztatjuk ket. Egy tiszta konyharuhval letakarva 3040 percig meleg helyen (nem a stben ) kelesztjk. Kzben elmelegtjk a stt 180 fokra, s miutn a kiflik megkeltek, tepsistl (konyharuha nlkl ) betoljuk ket fl rra s kszre stjk. Akkor jk, ha szpen megbarnult a tetejk, de nem gtek meg. Ebbl a receptbl teljes kirls (dits) pizza is kszthet! Tipp: ha leszts, kelt tsztt ksztetek, sztl tavaszig csak csukott ablak mellett, meleg laksban ksztstek, lehetleg szoba hmrsklet vagy annl melegebb alapanyagokbl. gy szebben megkel majd a tszta (nyitott ablaknl knnyen megfzik a tszta s nem fog megkelni). Tprtk: 6 db kifli esetn 1 db kifli 246 kcal s 44,6 g szhidrtot tartalmaz!
n ennek a recept alapjn ksztettem
http://salatagyar.cafeblog.hu/2016/02/04/teljes-kiorlesu-olivas-kiflik-tejmentes-tojasmentes/ – –

|