Chilis bab
A raguhoz
30 dkg sertés darált hús (sovány)
1 fej vöröshagyma
170 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
210 g paradicsomos fehér bab konzerv
200 g chilis bab konzerv
1 kiskanál só
1 kiskanál feketebors (őrölt)
1 evőkanál majoránna
1 kiskanál bazsalikom (morzsolt)
1 evőkanál fűszerpaprika
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál kristálycukor
A hozzávalókat előkészítjük. A hagymát megtisztítjuk, aprítjuk és kevés olajon megüvegesítjük. A darált húst folyamatosan kevergetve megpirítjuk rajta, míg az egész világos lesz.
Ha a húsunk egységesen átpirult (kb 10-15 perc), hozzáadjuk a zöldségeket. Tipp: igény szerint a chili szószt külön leönthetjük, így csak éppen hogy érezni lehet majd a chili ízét (pl. ha gyerekek részére is készül). Majd hozzáadjuk a fűszereket, cukrot, a paradicsom szószt valamit kb. 1-1,5 dl vizet.
Többször megkeverve, további 10-15 percig főzzük.
|