Chilis bab
A raguhoz
30 dkg serts darlt hs (sovny)
1 fej vrshagyma
170 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
210 g paradicsomos fehr bab konzerv
200 g chilis bab konzerv
1 kiskanl s
1 kiskanl feketebors (rlt)
1 evkanl majornna
1 kiskanl bazsalikom (morzsolt)
1 evkanl fszerpaprika
3 evkanl srtett paradicsom
1 evkanl kristlycukor
A hozzvalkat elksztjk. A hagymt megtiszttjuk, aprtjuk s kevs olajon megvegestjk. A darlt hst folyamatosan kevergetve megpirtjuk rajta, mg az egsz vilgos lesz.
Ha a hsunk egysgesen tpirult (kb 10-15 perc), hozzadjuk a zldsgeket. Tipp: igny szerint a chili szszt kln lenthetjk, gy csak ppen hogy rezni lehet majd a chili zt (pl. ha gyerekek rszre is kszl). Majd hozzadjuk a fszereket, cukrot, a paradicsom szszt valamit kb. 1-1,5 dl vizet.
Tbbszr megkeverve, tovbbi 10-15 percig fzzk.

|