Gránátalmás túró rudi torta
Hozzávalók:
a piskótához:
4 dkg kókuszreszelék
1 dkg holland kakaó
2 dkg eritrit
2 gramm konjac liszt
2 tojás
a kémhez:
30 dkg Túró
8-10 dkg eritrit
1,5 dl víz
5 gramm zselatinpor
1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
a csokis réteghez:
10 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
10 dkg sűrű kókuszkrém
a díszítéshez:
fél gránátalma
A kókuszreszeléket kávédarálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a piskóta többi száraz hozzávalójával. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a verést tovább folytatva hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat is. Habverővel hozzákeverjük a "lisztkeveréket". Sütőpapírral bélelt 18 centis kapcsos tortaformába téve, 175 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt lehúzzuk rola a papírt. Visszatesszük az oldalán sütőpapírral bélelt tortaformába. Rátöltjük a tölteléket, amihez a zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixoljuk. Ezután hűtőszekrénybe téve hagyjuk, hogy a krém megdermedjen. A csokikrémhez felforraljuk a kókuszkrémet, majd a tűzről lehúzva, habverővel kevergetve hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét. Akkor jó, ha a krém egyneművé, simává, bársonyossá válik. Rátesszük a túrós rétegre. Megszórjuk a gránátalmával és visszatesszük a hűtőbe, amíg a csokis krém is kissé megszilárdul.
Recept innen
http://tucsokbogar.blogspot.hu/2016/02/granatalmas-turo-rudi-torta-paleo.html
|