Trs pizzs csiga
10 dkg lenmagliszt
10dkg zabliszt,
10 dkg szjaliszt,
5 dkg bzasikr,
20 dkg tnklybza liszt
50dkg zsrszegny tehntr
80 gramm olvasztott kkuszzsr
2,5dl vz
2 teskanl stpor
1 egsz tojs a megkenshez A vz kivtelvel minden hozzvalt, sszekevernk egy tlban, majd a vizet aprnknt hozz adagolva sima fellet, rugalmas, nem ragacsos, egynem tsztt gyrunk belle. Zabpehelyliszttel enyhn megszrt gyrtbln kb. 1-1,5 cm vastagra nyjtjuk. Meg kenjk pizza szsszal bacon szalonna kukorica ,sajt mehet r, majd szorosan feltekerjk az egszet. Kb. 2 cm vastag szeletekre vgjuk s stpaprral blelt tepsire sorakoztatjuk ket. A tojst enyhn felverjk, s ecset segtsgvel megkenjk a csigk tetejt s oldalt.

|