Kenyér és pék süti zabkorpából
Előkészület:
20 perc
• Sütés:
35 perc
• Sütési hőfok: 180°C
Hozzávalók
300 g zabkorpa
1 db tojás
150 g joghurt (natúr)
2 dl tej (zsírszegény, langyos)
1 teáskanál só
1 tasak instant élesztő (vagy 1 friss)
200 g búza sikér
Elkészítés
1. A búzasikért és a zabkorpát egy keverőtálba helyezzük, a közepére egy mélyedést alakítunk. Ebbe mérjük a sót, cukrot és az élesztőt. A langyos tejből belemerünk 6 evőkanálnyit, összekeverjük, és 5-7 percig hagyjuk "nőni".
2. Ezután az összes többi hozzávalót beleöntjük, és ha összeállt, 5-6 percig gyúrjuk. Légmentes helyen letakarva egy órán át kelesztjük.
3. Átgyúrjuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Újabb 1 órán át kelni hagyjuk.
4. Előmelegített sütőbe toljuk és 5 percig erős lángon, majd 30 percig közepesen készre sütjük.
5. Rácson hűlni hagyjuk. Én le szoktam fagyasztani, amit nem tervezek elfogyasztani 3-4 napig, de hűtőben eláll és napok múlva is finom, puha.
|