Karcsonyi habkarika recept
Hozzvalk
13 darabhoz
80 g tojsfehrje
240 g porcukor
0.25 db citrom leve
4 g tkezsi kemnyt
A habkarika a karcsony jellegzetes ksztmnye. A gyerekek imdjk a
knny s des rgcslnivalt, de tartssgnak ksznheten ehet
karcsonyi dekorciknt is alkalmazhatjuk. Mg kiszrts eltt
sznezhet, zesthet. Ez egy atombiztos recept, elronthatatlan, a siker
garantlt!
Elkszts
A stt 80 C-ra elmelegtjk, s elksztnk egy szilikonos stpaprral
fedett stlemezt.
A porcukrot a tojsfehrjvel egy tlba mrjk, s vzgzre tesszk. (1
db tojsfehrje kb. 40-45 gramm)
Egy szrn t - hogy a magok ne kerljenek a tojsfehrjbe - nyomjuk
bele a citrom levt. Ezutn folyamatos kevers kzben melegtsk
cspsre a tojsfehrjt. Akkor csps a tojsfehrje, mikor beledugjuk
az ujjunk, s cspi azt. Ez kb. 60 C-fokot jelent.
Ha csps a fehrje, ntsk t a robotgp stjbe, s tegyk bele a
kukoricakemnytt.
Ezutn 10-20 percen t, a legmagasabb fordulaton habostsuk, mg
kemny habb nem vlik a cukros fehrje.
A kemny habot csillagcsves habzskba szedjk, s a szilikonos
stpaprra kinyomjuk a karikkat.
A kinyomott karikkat 2 rra a 80 C-os stbe tesszk (ha van a stn,
akkor lgkevers funkcira 70 C-ra), s kszre szrtjuk ket. A tkletes
habkarikknak nem szabad megpirulniuk, h fehrnek kell maradniuk,
s akkor jk, mikor fel lehet szedni ket a paprrl.

|