Zserb :
Tszta : 85 dkg liszt, 1/2 tk stpor, 60 dkg margarin, 12.5 dkg cukor, 3 tojs, 2.5 dkg leszt, kb. 2.5 dl tej.
Tltelk : lekvr, 30 dkg di, 30 dkg kristlycukor
Kevs tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az lesztt.
A lisztet a stporral sszekeverjk, a margarint belereszeljk. A cukrot a tojsokkal kikeverjk. Mindent hozzadunk a margarinos liszthez s jl sszedagasztjuk. A tbbi tejet csak fokozatosan gyrs kzben adjuk a tszthoz. Egyszerre soha ne ntstek az sszes tejet a masszhoz!
A tsztt 4 egyenl rszre osztjuk. A tltelket pedig 3 egyenl rszre osztjuk.
Egy adag tsztt kinyjtunk, megkenjk lekvrral s megszrjuk egy adag cukros dival.
A lapokat kb. 30*24 cm-es mretre nyjtsuk.
Ezt gy rtegezzk a 4 tsztval. A fels tsztt lehet egy kicsit nagyobbra nyjtani, hogy befedje a tbbit.
1 rt kelesztjk, majd stjk.
180 fokon, kb. fl ra sl kszre.
Szigoran kihls utn csokival bevonjuk.
//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25655894

|