FITT BEJGLI
Hozzávalók:
Tésztához:
· 120G ROSTMIX
· 170ML VÍZ
· 3 EGÉSZ TOJÁS (L-ES)
· 40G ERITRIT
· 8G SÜTŐPOR
· 30G OLVASZTOTT KÓKUSZOLAJ
· PICI SÓ
Töltelék:
· 100G DARÁLT DIÓ + 50G ERITRIT
· 100 G DARÁLT MÁK + 50G ERITRIT
Én a töltelékbe raktam egy kis tejet hogy ne legyen száraz
A tészta hozzávalóit kimérjük. Külön elkeverjük a száraz összetevőket és a folyékony összetevőket (1 tojás sárgáját külön, ezzel kenjük meg sütés előtt), majd miután egybedolgoztuk, két részre osztjuk és 20-30 percet állni hagyjuk. Bekeverjük addig is a töltelékeket. (Pluszban adható hozzá citrom- vagy narancshéj és/vagy fahéj, illetve mazsola vagy más aszalvány. ) A pihentetett tésztát vékony, téglalap alakúra nyújtjuk. (Picit, vizes kézzel átsimítottam a tetejét, hogy jobban rátapadjon a töltelék.) Megszórtam az egyiket a diós, a másikat pedig a mákos töltelékkel. Feltekertem, megkentem a félretett tojássárgájával. Hústűvel átszúrkáltam, hogy a távozó gőz ne nyomja szét a tésztát és így ne repedjen ki. Szorosan egymás mellé tettem a két rudat, hogy összesüljenek. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
|