Teljes kirls kenyr!!!!
Ma megint kszlt egy teljes kirls kenyr, de ezt most sokmagosan, s formban ksztve!!!
30 dkg teljes kirls bzaliszt
5 dkg rtes liszt
5 dkg bzakorpa
2 teskanl s
1 5 g leszt
1.5 dl kefir
1,5 dl vz
3 kvskanl lenmag t etejre tk s napraforg mag
A dagasztba mrek minden alulra a st r a liszteket aztn a tbbi hozzvalkat, alaposan kidagasztom, elg ragacsos ez a fajta tszta de lehet azrt dolgozni vele. e lsre 40 percet hagytam kelni.. aztn 30 percenknt hajtogatom... ezt 3 alkalommal csinlom, a negyedik hajtogats mr a formzs, a kenyr formt stpaprral bleltem ki, bele a megformzott kenyeret, nekem kt formm is van a msikat rtettem, itt is hagytam 15 percet, ekkor bevgtam, s alaposan lefjtam vzzel, megszrtam a magokkal s a msik formt rtve beraktam a stbe.. elszr kis lngon stttem, kb 180 fokon, majd mikor levettem a tett rla n ki is vettem a formbl s 10 percet mg stttem 220 fokon j ropogs lett, kivettem a stbl s ekkor is lespricceltem kitettem a teraszra ....
A recept inen
|