Szezmmagos Graham bagett
Hozzvalk az regtszthoz:
140 gramm Graham liszt
60 gramm finomliszt
8 gramm friss leszt
200 ml langyos vz
Csipet s
Az regtszta legalbb 6 rs pihens utn A mr dupljra keleszts tszta
Hozzvalk a msnapi friss tszthoz:
Az regtszta
175 gramm Graham liszt
75 gramm finomliszt
12 gramm friss leszt
6 gramm s
25 gramm bzasikr -elhagyhat, azonban akkor egy tmrebb/nehezebb
Vgeredmnyt fogunk kapni-
130 ml langyos vz
+ 30 gramm szezmmag a szrshoz s 1 db tojs a kenshez
Elkszts: elz este -vagy ha dlutn stjk a kenyernket, akkor reggelkikevertem
Az regtszta hozzvalit. Arra szoktam gyelni, hogy legalbb 6
rt lefedve pihenhessen. Ez id letelte utn az regtszthoz adtam a tbbi
Kimrt lisztet, az lesztt, a st, a bzasikrt s lassan adagolva a langyos vizet. gyeljnk arra, hogy a s s az leszt a tl kt kln szlbe kerljn.
n gppel dagasztattam, gy krlbell 10 perc alatt rtem el a megfelel llagot. Szorosan lefedtem -n frissen tart flival szoktam- s hagytam 35-
40 percet pihenni, mg dupljra kelt.
n 5 darab bagettet formztam Tetejt megkentem tojssal s szezmmagot szrtam rjuk. Elmelegtettstben 30 perc alatt kszre stttem ket -ha meg lehet oldani, akkor rdemes prstani
Ez volt az eredeti recept n annyit vtoztattam rajta n rgtn formztam tepsire raktam s ott hagytam kelni utnna kentem meg tojssal s szortam meg szezm maggal el melegtett vizes stbe toltam . Meg kell mondjam fensges zsemlim lettek hamburger zsemlnek is be illenek vagy ki minek akarja .
http://egyegeszsegesebbelet.cafeblog.hu/2016/07/07/szezammagos-graham-bagett/
 
|