Szezámmagos Graham bagett
Hozzávalók az öregtésztához:
140 gramm Graham liszt
60 gramm finomliszt
8 gramm friss élesztő
200 ml langyos víz
Csipet só
Az öregtészta legalább 6 órás pihenés után A már duplájára kelesztés tészta
Hozzávalók a másnapi friss tésztához:
Az öregtészta
175 gramm Graham liszt
75 gramm finomliszt
12 gramm friss élesztő
6 gramm só
25 gramm búzasikér -elhagyható, azonban akkor egy tömörebb/nehezebb
Végeredményt fogunk kapni-
130 ml langyos víz
+ 30 gramm szezámmag a szóráshoz és 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés: előző este -vagy ha délután sütjük a kenyerünket, akkor reggelkikevertem
Az öregtészta hozzávalóit. Arra szoktam ügyelni, hogy legalább 6
Órát lefedve pihenhessen. Ez idő letelte után az öregtésztához adtam a többi
Kimért lisztet, az élesztőt, a sót, a búzasikért és lassan adagolva a langyos vizet. Ügyeljünk arra, hogy a só és az élesztő a tál két külön szélébe kerüljön.
Én géppel dagasztattam, így körülbelül 10 perc alatt értem el a megfelelő állagot. Szorosan lefedtem -én frissen tartó fóliával szoktam- és hagytam 35-
40 percet pihenni, míg duplájára kelt.
Én 5 darab bagettet formáztam Tetejét megkentem tojással és szezámmagot szórtam rájuk. Előmelegítettsütőben 30 perc alatt készre sütöttem őket -ha meg lehet oldani, akkor érdemes párásítani
Ez volt az eredeti recept én annyit vátoztattam rajta én rögtön formáztam tepsire raktam és ott hagytam kelni utánna kentem meg tojással és szortam meg szezám maggal elő melegített vizes sütőbe toltam . Meg kell mondjam fenséges zsemléim lettek hamburger zsemlének is be illenek vagy ki minek akarja .
http://egyegeszsegesebbelet.cafeblog.hu/2016/07/07/szezammagos-graham-bagett/
|