Baconös - túrós pogácsa
A tésztához
40 dkg Teljes kiőrlésű liszt
5dkg sikér
15 dkg finomliszt
50 dkg margarin
500 g túró
2 tk só
2 db tojás
50 g élesztő
A töltelékhez
50 dkg Bacon szalonna kockázott
20 dkg füstölt sajt
A tetejére:
2 db tojás
10 dkg sajt (ez nem füstölt)
Elkészítés
70 perc
A tésztához valókat összegyúrjuk. A liszt mennyisége nagyon függ a túrótól. Addig adjuk hozzá a lisztet, amíg nem ragad a kezünkhöz, de még elég lágy a tészta.
A bacon-t apró darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük. (Nem szükséges, de én szeretem előtte zsírjára sütni a bacon kockákat. Szerintem úgy finomabb.)
A tésztát kinyújtjuk, és beletöltjük a bacon-t és a reszelt sajtot. Föltekerjük, mint a rétest.
Újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Én kicsi, kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatót használtam. A pogácsákat átpakoljuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal (ez már nem füstölt).
Betoljuk a 175 C-ra előmelegített sütőbe és kb. 15 perc alatt, hőlégkeveréses üzemmódban megsütjük.
Ezt a receptet virtuális Barátnömnek Balázsné Sándor Zsuzsinak receptjei alapján probáltam át alakítani egy egészségesebb receptre sokat tanultam tőlle.Szeretettel az oldala mindenkinek ajánlok
http://egyegeszsegesebbelet.cafeblog.hu/
|