Linzer s isler
Hozzvalk: 60 dkg liszt, 40 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1.5 zacsk stpor, 2 zacsk vanlis cukor, 2 db tojssrgja, reszelt citromhj
A hozzvalkbl linzertsztt gyrunk, 3 - 4 mm vastagsgra nyjtjuk s kr alak szaggatval kiszaggatjuk. Stpapros tepsire helyezzk s 180 fokon pr perc alatt megstjk.
A linzerhez a "tett" gy ksztsk, hogy a kiszaggatott tszta kzept a habzskunkon hasznlt csvel szrjuk ki s gy sssk kszre.
Ha kihlt, tltsk meg ket habzskbl kinyomott baracklekvrral. A linzert porcukorral tlaljuk, az islert mrtsuk olvasztott csokoldba.
Ebbl a mennyisgbl kb. 1.5 kg ksz stemny lesz.
//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=31267178

|