Nagyon fincsi
Tejfls bagett - teljes kirls
Hozzvalk:
300gr teljes kirls bzaliszt
100gr bzaliszt
50gr bzasikr
270ml vz*
100gr tejfl (20%-os)
30gr puha vaj
22gr friss leszt
2tk s
1 csipet C-vitamin por (aszkorbinsav)
~ Minden hozzvalt a kenyrst stjbe mrek, az lesztt is csak belemorzsolom, sima, selymes fellet, nem ragads tsztt dagasztok, lefedett tlban 1 rt hagyom kelni.
~ Amikor letelt az egy ra, tgyrom, Mivel most 40ch tartalm bagettet szeretnk, sly alapjn 6db-ra osztom a tsztt.
~ 10 percet hagyom pihenni, majd kicsit megnyjtom, feltekerem, az illesztst sszecspem s tetszleges hosszsgra sodrom.
~ Stpapros tepsire sorakoztatom, picit lelepogatom a tetejt, egy msik paprral vagy egy zacskval letakarom, 30 percig kelesztem. Ezalatt elmelegtem a stt 220 fokra, egy kis fm ednyben meleg vizet ksztek a st aljba a prakpzds rdekben.
~ Amikor letelt az id, jl megfjom vzzel, erre a clra rendszerestett taptavg kssel hosszban bevagdosom ket, majd stbe tolom, a vizes fm ednykt kiveszem a stbl.
~ 10 perc sts utn visszaveszem a ht 200 fokra
http://nikknewlife.blogspot.hu/search/label/bagett

|