Tnklybzs kenyr kovsszal recept
Hozzvalk
1 kg-os kenyrhez
Kovszhoz
150 ml vz
1 teskanl eritrolt vagy kristlycukor
10 g leszt (friss)
75 gr bzaliszt
75 gr teljes kirls tnklybzaliszt
A hozzvalkbl kovszt ksztnk, 12 rn t meleg helyen hagyjuk
Utna hozzadjuk a tbbi hozz valkat.
250 ml vz
7 g leszt (friss)
225 g bzaliszt (BL55)
225 g teljes kirls tnklybzaliszt
3 ppozott teskanl s
20 ml tolaj
1 kiskanl telecet (10%-os)
3 evkanl bzakorpa
2 evkanl zabpehely
len-, szezm- napraforg-, vagy
tkmag
TELJES ELKSZLSI ID
175 perc
Elkszts
Kovszt s tbbi hozzvalkat hozz adjuk ki dagasztjuk Amikor megkelt, lisztes deszkn ktszer
thajtogatjuk ½ rs pihentetsekkel . Vgl a tsztbl helyes kis kenyrformt ksztnk.
A tsztt vajjal kikent, s klnfle magokkal megszrt formba tesszk. Ezt
kveten mg kb 20 percig llni, kelni hagyjuk.
Elmelegtett 180 C-os stben, kb 50 perc alatt megstjk. Clszer szp
arany barnra stni, mert gy biztos nem lesz nyers a kzepe. A stbl
kivve a kenyr tetejt hideg vzzel vkonyan megkenjk.

|