Vegyeslisztes kenyr
Hozzvalk
- 40 dkg BL55 liszt
- 10 dkg liszt vegyesen teljes kirls tnkly s graham lisztbl
- 3,5 dl vz
- 1 evkanl s
- 2 evkanl olaj
- 2 evkanl burgonyapehely
- 2,5 dkg leszt
Elkszts
Minden szraz hozzvalt belemrek a dagaszttlba, az lesztt nem futtatom fel, azt is csak belemorzsolom. Belemrem az olajat s 3 dl vizet, a tbbit akkor, ha gy ltom, hogy a tszta mg ignyli (a tk s graham liszt miatt tbb vizet ignyel, mint a sima fehrlisztes kenyerek).
J 10 percig dagasztja a gp, majd 40 percre flre teszem meleg helyre, kelni. Ekkor a formba beleteszek egy stpaprt, kevs mozdulattal megformzom a kenyeret, vigyzva, hogy a buborkok tlljk a mveletet. Az aljval felfel teszem a formba, Meglisztezem a tszta tetejt, s betakargatom a konyharuhval
jabb 40 percet pihen, ekkor elmelegtem a stt 210 fokra, A st aljba is beksztek egy ednyt vzzel, bevgom a tetejt s stbe vele. 30 percig sl gy, majd az utols 15 percre kiveszem az als, vizes ednyt, s gy stm tovbb.
Amikor kiveszem, az aljt megkopogtatom, s szp, tmr hangot kell hallani. Meg lehet prblni, hogy teljes kihlsig vrunk a megvgssal, nekem nem ment
 
|