Pizzás csiga
Hozzávalók:
100 gr NoCarb rost sütőmix
2 evőkanál kókuszzsír
2,5 gr élesztő
egy kis kanál eritrit
1 dl mandula tej
2dl langyos víz
csipet só
A töltelék :
Kechup 1/2 tömlös sajt 50 gr
Kockázott Bacon
light trappista sajt a díszítéshez
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom az enyhén édesített felmelegített tejben. Ez idő alatt a kókuszzsírt szétmorzsolom a sóval elkevert lisztben. Ha feljött az élesztő hozzáadom a már zsírral elkevert liszthez és adok hozzá még annyi langyos vizet (ez nekem 2 dl volt), hogy jól dagasztható tésztát kapjak. Jó alaposan átdolgozom a tésztát!!!! Aki már készített kelt tésztát, ne azt az állagot várja, ez jóval masszívabb tészta, de könnyű vele dolgozni…. Kis időre (kb. fél óra) meleg helyre teszem, hagyom még egy kicsit kelni.
Amikor elkészült a tészta egy picit átdolgozom, majd kinyújtom kb. fél centi vastagságúra. Ezután megkenem a sűrített paradicsommal, feltekerem, egy centiméter vastagságú szeletekre vágom, elfektetem a tepsiben és finomra reszelt sajttal megszórom.
Előmelegített sütőben arany barnára sütöm. ;)
Ebből a mennyiségből kb. 16 db csiga készíthető!
|