A meg mosott kimagozott Sárgabarackot húsdarálón le darálom .Lábasba teszem, felfőzöm, beleteszek, 5kg barackoz Kb 1 kávés kanál Yummy Sweet Red Édesítőszer nem tévedés csak ennyit erről az édesítő szerről Itt olvashatsz http://www.yummysweetener.com/edesitoszerek-2/yummy-sweet-edesitoszer
Mikor felforrt lehúzom, üvegekbe töltöm és mindegyik üveg tetejére egy késhegynyi szalicilt rakok. Celofánnal lezárom száraz dunsztba teszem /Párna paplan pléd/Itt legalább egy napig hagyom, de két napig is jó helyen van .Kiveszem hűvös helyre helyezem KB fél év múlva kupakot helyezek rá,vagy mikor úgy látod hogy elérte az általad áhított sürüséget .Mivel a celofán alatt a lekvár párolog .Próbálkoztam több fajta késztartósító szerekkel de híg maradt a lekvárom . Eldöntöttem maradok Anyu lekvár receptje mellett csak cukor helyet édesítőt használok .
|