Len és zablisztes kenyér!
Hozzávalók
150gr lenmagliszt
50gr lenmagpehely
150gr zabliszt
50gr Zabpehely
150gr sikér
5 dkg élesztő
só ízlés szerint
4,5 dl tej +1db kockacukor
A száraz anyagokat elkeverjük,élesztőt 4,5 dl langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez és jól kidagasztjuk.
Én bekapcsoltam a sütőt épp csak melegen tarásra ott letakarva 1 órát kelesztettem miikor duplájára kelt kivettem formáztam. Sütőpapíros tepsibe raktam, vízzel meg spríckáztam megszórtam magokkal és visszaraktam melegítő sütőbe 15 percre.
Kivettem bekapcsoltam sütőt 180 C fokon 10 sütöttem majd levettem 150 fokra és így sütöttem még 30 percig
Ebből az adagból közel 1kg kenyerem lett sürű de szerintem nagyon finom és szerintem diétás is
A kelesztés fontos én türelmetlen voltam az első kenyeremnél lapos nem az igazi lett.
Jó étvágyat Puszi Edit
|