tifmaghjas zabos bacons csiga
http://salatagyar.cafeblog.hu/2016/01/07/utifumaghejas-zabos-baconos-csiga/
Hozzvalk 14 darabhoz:
18 dkg zabpehelyliszt (palesok mandulaliszttel, vagy zldbannliszttel is
Kszthetik)
35 g darlt tifmaghj (vagy tifmaghj liszt)
2,5 evkanl almaecet
2 teskanl foszftmentes stpor
1,5 teskanl Himalja s
3 egsz M-es
Tojs + 2 kicsi tojs a kenshez
100 ml forr vz
1 teskanl (10 g) bambuszrost (de el is hagyhat)
10 szelet (10 dkg) hsos bacon
Egy tlban sszekeverjk a szraz sszetevket, majd hozzntjk az almaecetet s a
Tojsokat s sszegyrjuk. Aprnknt hozzadjuk a forr vizet s jl belegyrjuk a tsztba.
Eleinte ragacsos lesz a tszta, de az tifmaghj pr perc alatt szpen felszvja a
Nedvessget.
A tsztt kt zsrpapr kztt vagy enyhn bambuszrosttal megszrt felleten kb. fl cm
Vkonyra nyjtjuk s megkenjk egy felvert tojssal. Erre fektetjk r a bacon szeleteket, gy:
Majd az egszet j szorosan feltekerjk s kb. 2 cm vastag szeletekre vgjuk. Stpaprral
Blelt tepsibe sorakoztatjuk ket egy kis helyet hagyva kzttk. A msik tojst is felverjk s
Szpen megkenjk vele a csigkat. Igazn gusztk voltak mr a tepsiben is:
180 fokra elmelegtett stben arany barnra stjk ket. Frissen, melegen az igazi, de hidegen
Sem rossz friss zldsggel egytt fogyasztva.
Ebbl a tsztbl kszthet dits kakas csiga, fahjas csiga, pizzs csiga, zldfszeres
Trs csiga. Csak arra kell figyelni, hogy ha des tsztt szeretnnk, akkor a tsztba tegynk
Termszetes destszert a s helyett!

|