Házi hamburger buci – tönkölyliszttel
Hozzávalók:
300 g tönkölybúza liszt (vagy tönkölybúza fehérliszt, vagy teljes kiőrlésű, de lehet ezek keveréke is)
150 g teljes kiőrlésű zabliszt (vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt)
50 g búzasikér
25 g élesztő
2 dl tejszín
40 g kókuszolaj
1 dl görögjoghurt
2 teáskanál só
2 evőkanál eritrol (vagy méz)
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Keverd össze a liszteket, búzasikért és a sót egy nagyobb edényben
Fúrj a közepére egy lukat, amibe tedd bele az édesítőt
Önts a lukba langyos kókusztejet, majd futtasd meg benne a minél frissebb élesztőt
Ha felfutott az élesztő, jöhet bele a kókuszolal és a joghurt
Ha minden alapanyag benne van, mind más hátra, mint a dagasztás
Gyúrd, paskold, dolgozd jól meg a tésztádat (persze, akinek van dagasztógépe, annál az előny ez esetben )
Egy jó 8-10 perces dagasztás után tedd félre a tésztádat egy órára valami viszonylag melegebb helyre (radiátor mellé, tűzhely közelébe)
Egy óra elteltével óvatosan gyúrd át megint a már megkelt tésztádat és oszd 8-9 egyenlőr részre és formálj belőlük zsemlét
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd el a zsemléidet és újabb 30 percig hagyd pihenni
Végül kend meg a felvert tojással és ha kedved tartja egy kis szezámmaggal szórd meg
Süsd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig
Forrás
http://mindenment.es/index.php/2016/04/16/hazi-hamburgerbuci-teljes-kiorlesu-lisztbol/
|