Hzi hamburger buci – tnklyliszttel
Hozzvalk:
300 g tnklybza liszt (vagy tnklybza fehrliszt, vagy teljes kirls, de lehet ezek keverke is)
150 g teljes kirls zabliszt (vagy teljes kirls tnklyliszt)
50 g bzasikr
25 g leszt
2 dl tejszn
40 g kkuszolaj
1 dl grgjoghurt
2 teskanl s
2 evkanl eritrol (vagy mz)
1 tojs a kenshez
Elkszts:
Keverd ssze a liszteket, bzasikrt s a st egy nagyobb ednyben
Frj a kzepre egy lukat, amibe tedd bele az destt
nts a lukba langyos kkusztejet, majd futtasd meg benne a minl frissebb lesztt
Ha felfutott az leszt, jhet bele a kkuszolal s a joghurt
Ha minden alapanyag benne van, mind ms htra, mint a dagaszts
Gyrd, paskold, dolgozd jl meg a tsztdat (persze, akinek van dagasztgpe, annl az elny ez esetben )
Egy j 8-10 perces dagaszts utn tedd flre a tsztdat egy rra valami viszonylag melegebb helyre (raditor mell, tzhely kzelbe)
Egy ra elteltvel vatosan gyrd t megint a mr megkelt tsztdat s oszd 8-9 egyenlr rszre s formlj bellk zsemlt
Egy stpaprral blelt tepsibe helyezd el a zsemlidet s jabb 30 percig hagyd pihenni
Vgl kend meg a felvert tojssal s ha kedved tartja egy kis szezmmaggal szrd meg
Ssd 180 fokra elmelegtett stben 15-20 percig
Forrs
http://mindenment.es/index.php/2016/04/16/hazi-hamburgerbuci-teljes-kiorlesu-lisztbol/

|