tif maghjas zsmle
Hrom deci nvnyi tejet langyostsunk meg, szrjunk bele nagyjbl kt evkanlnyi tif maghjat, gyors mozdulatokkal keverjk ssze s hagyjuk nhny percig llni. Mikzben a stt elmelegtjk 180 fokra, mrjk ki s ntsk egy nagyobb tlba a szraz hozzvalkat. 10 deka klesliszthez adjunk hozz szintn 10 tetszleges glutnmentes lisztet. Hasznlhatunk hajdinalisztet, ciroklisztet, kendermaglisztet is. ntsnk r kt evkanlnyi olivaolajat vagy lenmagolajat s az idkzben szpen megduzzadt tif maghjat. Szzuk zls szerint, egy gramm aszkorbinsavval s egy kis teskanlnyi szdabikarbnval lggy tehetjk. Ha van otthon szlmag-rlemnynk vagy lenmagpehelynk, btran hasznljuk, figyeljnk azonban arra, hogy az llaga tovbbra is formzhat legyen, ha tl zmknek rezzk a tsztt, adjunk hozz mg egy kis vizet.
Vizes-olajos kzzel alaposan gyrjuk t a tsztt s kis zsemlket formzzunk belle. Stpaprra tve mr mehet is az elmelegtett stbe nagyjbl 30 percre. Miutn elkszlt, frcskljnk r egy kis vizet azrt, hogy a hls sorn ne szradjon ki. A kis bucik tbb napon t puhk maradnak, ha pedig dupla adagot ksztnk, tegyk be a mlyhtbe, s fogyaszts eltt nhny rval termszetes mdon hagyjuk kiolvadni.
J tvgyat!
A recept innen
http://lollipopnasik.blog.hu/2016/08/01/vegan_buci#more8928458


|