Zabpelyhes kenyr
Hozzvalk:
250 gramm teljes kirls liszt /tnkly liszt/
100 gramm zabpehely (apr szemt szoktam hasznlni)
150 gramm finomliszt
20 gramm bzasikr
25 gramm leszt
10 gr s (nlam himaljai)
20 gramm kkuszolaj
2 evkanl zabkorpa (nlam 20 gramm)
300 ml langyos vz A liszteket s a zabpelyhet kimrjk egy tlba, hozzadjuk a sikrt, a kkuszolajat, a zabkorpt s a st (kzvetlenl ne rintkezzen az lesztvel, n a tl szlre szoktam szrni). Majd az lesztt belemorzsolom a lisztekbe, s fokozatos adagols mellett a 300 ml langyos vzzel szpen eldolgozom. n szorosan flival szoktam lefedni (krbe) a tlat s hagyom 4045 percet pihenni. Amikor szpen megkelt egy jnaiba stpaprt teszek majd formzom a kenyeret gy, s a blelt jnaiba helyezem. Fed alatt 15 percet pihentetem s elmelegtett stben kzepes lngon (kb. 180 fok) 40 45 perc alatt megstm. Ha valaki meg tudja oldani, hogy prs legyen a st mikzben sl a kenyr, mg jobb lesz a vgeredmny (ezt n ltalban gy oldom meg, hogy plusz egy tepsit teszek be a kenyr mell amibe vizet ntk). 100 gramm kenyrben nekem 37 CH s 241,2 kcal lett. Ez azt jelenti, hogy 30 CHs reggelire 81 gramm kenyeret ehetnk ha ms szmoland sznhidrt nincs a tnyrunkon, ami 195,372 kcal.
Zsuzsi receptje egsszben ez n annyit vltoztattam tnkly lisztet hasznltam s Jnai nlkl stttem
Recept innen
http://egyegeszsegesebbelet.cafeblog.hu/receptek/zabpelyhes-kenyer/
  
|