zletes, sajtos-joghurtos pogcsa
Hozzvalk:
420 gramm teljes kirls liszt
180 gramm finomliszt
30 gramm leszt (friss)
150 gramm natr joghurt
80 gramm margarin (70%-os zsrtartalm)
6 gramm s
100 ml tejszn (n fztejsznt hasznltam)
100 ml langyos vz
2 darab tojs + kenshez
Elksztse: kimrtem a robotgpem stjbe a liszteket, az lesztt s a st (gyelve arra, hogy ne kerljenek kzvetlen egyms mell), a puha margarint, a tojsokat s ajoghurtot. Mikzben dolgozott a gp, folyamatosan adagoltam a folyadkot. A folyadk mennyisge minimlisan vltozhat a lisztek minsgtl (st, ha csak fehr lisztet hasznlnk, akkor minden bizonnyal jval kevesebb folyadkra lenne szksgnk). Egy lgy tsztt kaptam, amit 45 percre, szorosan lefedve kelesztettem. Mikor dupljra kelt, kinyjtottam, hajtogattam, nyjtottam s egy tetszleges mret pogcsaszaggatval (az enymnek ngy centimter tmrje van) kiszaggattam.
Hajtogatva
Szaggatva
Tojssal kenve, sajttal megszrva
Stpaprral blelt tepsibe rakosgattam ket, vkonyan megkentem tojssal s megszrtam reszelt sajttal. Ha idnk engedi, adjunk mg nekik 15 percet, hogy ismt megkelhessenek. Elmelegtett stben, kzepes lng felett nagyjbl 20 perc alatt aranybarnra stttem ket.
Tpanyagrtkek: sszesen 1054 gramm kislt pogcsm lett, ebben 3454 kalria, 139,4 gramm fehrje, 127,8 gramm zsr s 407,5 gramm (a sznhidrtdita szablyai szerint szmolva 398,4 gramm) sznhidrt lett benne nekem.
a recept inenn
http://egyegeszsegesebbelet.cafeblog.hu/2016/10/17/izletes-sajtos-joghurtos-pogacsa/

|