Ízletes, sajtos-joghurtos pogácsa
Hozzávalók:
420 gramm teljes kiőrlésű liszt
180 gramm finomliszt
30 gramm élesztő (friss)
150 gramm natúr joghurt
80 gramm margarin (70%-os zsírtartalmú)
6 gramm só
100 ml tejszín (én főzőtejszínt használtam)
100 ml langyos víz
2 darab tojás + kenéshez
Elkészítése: kimértem a robotgépem üstjébe a liszteket, az élesztőt és a sót (ügyelve arra, hogy ne kerüljenek közvetlen egymás mellé), a puha margarint, a tojásokat és ajoghurtot. Miközben dolgozott a gép, folyamatosan adagoltam a folyadékot. A folyadék mennyisége minimálisan változhat a lisztek minőségétől (sőt, ha csak fehér lisztet használnák, akkor minden bizonnyal jóval kevesebb folyadékra lenne szükségünk). Egy lágy tésztát kaptam, amit 45 percre, szorosan lefedve kelesztettem. Mikor duplájára kelt, kinyújtottam, hajtogattam, nyújtottam és egy tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval (az enyémnek négy centiméter átmérője van) kiszaggattam.
Hajtogatva
Szaggatva
Tojással kenve, sajttal megszórva
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam őket, vékonyan megkentem tojással és megszórtam reszelt sajttal. Ha időnk engedi, adjunk még nekik 15 percet, hogy ismét megkelhessenek. Előmelegített sütőben, közepes láng felett nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütöttem őket.
Tápanyagértékek: összesen 1054 gramm kisült pogácsám lett, ebben 3454 kalória, 139,4 gramm fehérje, 127,8 gramm zsír és 407,5 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 398,4 gramm) szénhidrát lett benne nekem.
a recept inenn
http://egyegeszsegesebbelet.cafeblog.hu/2016/10/17/izletes-sajtos-joghurtos-pogacsa/
|