Farsangi fnk
Hozzvalk
-
Hozzvalk:
-
280 gramm teljes kirls liszt (az llaga s felszvdsa is jobb lesz, ha
-
teljes kirls tnklyt tudunk hasznlni, de nekem ppen elfogyott)
-
-
120 gramm durumliszt
-
10 gramm bambuszrostliszt (elhagyhat, llagjavtknt hasznlom, illetve
-
szintn lasstja a sznhidrtok felszvdst)
-
20 gramm bzasikr (szintn llagjavt, kihagyhat, de akkor egy
-
tmrebb vgeredmnyre szmtsunk)
-
1 nagy csipet s
-
20 gramm ngyszeres erej destszer
-
60 gramm margarin (n 25%-at hasznltam, termszetesen mehet a 70%-
-
os stmargarin is, utbbi esetben finomabb lesz, viszont ez egy amgy is
-
magasabb zsr-, s sznhidrttartalm tel, teht valamit valamirt alapon,
-
utna tessk egy nagyot stlni)
-
30 gramm friss leszt
-
300 ml nvnyi tej (nlam most kkusz, termszetesen cukormentes)
-
Napraforgolaj a stshez
Elkszts
-
Elksztse: a liszteket, a sikrt, a csipet st, az destszert s a
-
margarint kimrtem robotgpem stjbe, majd rmorzsoltam az lesztt.
-
Mikzben dolgozott a gp, folyamatosan adagoltam a langyosra melegtett
-
nvnyi tejet. Egy puha llag, m az ednyem faltl szpen elvlt tsztt
-
kaptam.Gondosan lefedtem, majd 40 perc keleszts utn, meghajtogattam s
-
kiszaggattam a tsztt.Forr olajban mindkt oldalukat megstttem:
-
melegen tlaltam felfztt erdei gymlcskkel s cukormentes lekvrral
 
|