Farsangi fánk
Hozzávalók
-
Hozzávalók:
-
280 gramm teljes kiőrlésű liszt (az állaga és felszívódása is jobb lesz, ha
-
teljes kiőrlésű tönkölyt tudunk használni, de nekem éppen elfogyott)
-
-
120 gramm durumliszt
-
10 gramm bambuszrostliszt (elhagyható, állagjavítóként használom, illetve
-
szintén lassítja a szénhidrátok felszívódását)
-
20 gramm búzasikér (szintén állagjavító, kihagyható, de akkor egy
-
tömörebb végeredményre számítsunk)
-
1 nagy csipet só
-
20 gramm négyszeres erejű édesítőszer
-
60 gramm margarin (én 25%-at használtam, természetesen mehet a 70%-
-
os sütőmargarin is, utóbbi esetében finomabb lesz, viszont ez egy amúgy is
-
magasabb zsír-, és szénhidráttartalmú étel, tehát valamit valamiért alapon,
-
utána tessék egy nagyot sétálni)
-
30 gramm friss élesztő
-
300 ml növényi tej (nálam most kókusz, természetesen cukormentes)
-
Napraforgóolaj a sütéshez
Elkészítés
-
Elkészítése: a liszteket, a sikért, a csipet sót, az édesítőszert és a
-
margarint kimértem robotgépem üstjébe, majd rámorzsoltam az élesztőt.
-
Miközben dolgozott a gép, folyamatosan adagoltam a langyosra melegített
-
növényi tejet. Egy puha állagú, ám az edényem falától szépen elvált tésztát
-
kaptam.Gondosan lefedtem, majd 40 perc kelesztés után, meghajtogattam és
-
kiszaggattam a tésztát.Forró olajban mindkét oldalukat megsütöttem:
-
melegen tálaltam felfőzött erdei gyümölcsökkel és cukormentes lekvárral
|