Útifűmaghéjas csodakenyér
Hozzávalók:
6 evőkanál porrá őrölt útífűmaghéj
1 dl víz
125 g kókuszliszt vagy Norbi liszt
6 tojás-M-es
3/4 teáskanál só
1 1/2 teáskanál sütőpor
1 dl olívaolaj
0,5 dl kókuszolaj
2 dl víz
Így készítsd:
Kapcsold be a sütőt 180 fokra.Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen belül a víz zöme felszívja és kocsonyás állagú lesz.Ha ez bekövetkezett, a kocsonyaszerű masszát turmixold össze az egyéb hozzávalókkal. Majd a masszát simítsd bele az előkészített sütőedénybe. Mehet is az előmelegített sütőbe a kenyér, kb. 40-45 perc alatt lesz kész. Hagyd hűlni 10-15 percig, ekkor emeld ki a sütőformából. Máris tálalhatod, isteni finom!
A kókuszlisztől süti izű kenyérlett belőlle szerintem működik zab-tönköly.teljes lisztel is.
Ebből a mennyiségből kb. 15 szelet kenyérkére jön ki.
|