Nagyon finom lett A nokedlim
Egyszer, alakbart nokedli
Vgre egy nokedli a fogykrzknak, ami sznben s zben is pont olyan, mint a
hagyomnyos. Csak egy dologban ms: a zabpehelylisztnek ksznheten alacsony s lassan
felszvd a sznhidrttartalma, gy sokkal laktatbb s nem hizlal. A belekevert trval pedig
plusz fehrjeforrshoz jutunk.
Egy dologra azrt rdemes itt is figyelni: a mrtkre. Mert mindig az az rtk.
Hozzvalk (4 adag):
25 dkg zabpehelyliszt
12,5 dkg zsrszegny tehntr
1 evkanl bzasikr (kb. 3 dkg)
2 tojs
1 csapott teskanl himalja s + a fzvzhez
1,5 dl vz
Egy lbasban tegynk fel vizet forrni. Ha felforrt, adjunk hozz egy nagy csipet st.
Amg a vz melegszik, tegyk tlba a zabpehelylisztet, a trt, a bzasikrt, a st s ssk
hozz a tojsokat. Keverjk ssze, majd aprnknt adagoljuk hozz a vizet, amg nokedlitszta
llagot nem kapunk. A forrsban lv, ss vzbe szaggassuk bele a nokedlit a hagyomnyos
mdon.
34 perc alatt megf, utna szrjk le. Azonnal fogyaszthat.
Tprtke: egy adagban 384 kcal s 46 g sznhidrt van.
Tipp 1.: Ha leszrtk a ksz nokedlit, csorgassunk r nhny csepp extra szz olvaolajat,
hogy ne ragadjon ssze.
Tipp 2.: A nokedlitsztt feldobhatjuk kedvenc zldfszereinkkel, pl. aprra vgott
petrezselyemmel, kaporral vagy akr medvehagymval is.
Friss vagy szrtott zldfszereket nagy vlasztkban, j ron tallsz
J tvgyat kvnok!
http://salatagyar.cafeblog.hu/2015/04/15/egyszeru-alakbarat-nokedli/

|