Nagyon finom lett A nokedlim
Egyszerű, alakbarát nokedli
Végre egy nokedli a fogyókúrázóknak, ami színben és ízben is pont olyan, mint a
hagyományos. Csak egy dologban más: a zabpehelylisztnek köszönhetően alacsony és lassan
felszívódó a szénhidráttartalma, így sokkal laktatóbb és nem hizlal. A belekevert túróval pedig
plusz fehérjeforráshoz jutunk.
Egy dologra azért érdemes itt is figyelni: a mértékre. Mert mindig az az érték.
Hozzávalók (4 adag):
25 dkg zabpehelyliszt
12,5 dkg zsírszegény tehéntúró
1 evőkanál búzasikér (kb. 3 dkg)
2 tojás
1 csapott teáskanál himalája só + a főzővízhez
1,5 dl víz
Egy lábasban tegyünk fel vizet forrni. Ha felforrt, adjunk hozzá egy nagy csipet sót.
Amíg a víz melegszik, tegyük tálba a zabpehelylisztet, a túrót, a búzasikért, a sót és üssük
hozzá a tojásokat. Keverjük össze, majd apránként adagoljuk hozzá a vizet, amíg nokedlitészta
állagot nem kapunk. A forrásban lévő, sós vízbe szaggassuk bele a nokedlit a hagyományos
módon.
34 perc alatt megfő, utána szűrjük le. Azonnal fogyasztható.
Tápértéke: egy adagban 384 kcal és 46 g szénhidrát van.
Tipp 1.: Ha leszűrtük a kész nokedlit, csorgassunk rá néhány csepp extra szűz olívaolajat,
hogy ne ragadjon össze.
Tipp 2.: A nokedlitésztát feldobhatjuk kedvenc zöldfűszereinkkel, pl. apróra vágott
petrezselyemmel, kaporral vagy akár medvehagymával is.
Friss vagy szárított zöldfűszereket nagy választékban, jó áron találsz
Jó étvágyat kívánok!
http://salatagyar.cafeblog.hu/2015/04/15/egyszeru-alakbarat-nokedli/
|