Majonéz
Hozzávalók:
· 1 tojás sárgája
· 3 kávéskanál mustár
· 1 kanál olaj (nálunk szőlőmag)Ez kimaradt mert elfelejtettem
· 1 teáskanál Só,
· 2 mokkáskanál bors – fűszerek ízlés szerint
· 1 kávéskanál NoCarb konjac liszt
· 2 dl tej
Elkészítés:
A tojás sárgát, mustárt, sót, bors, fűszereket, olajat összekeverjük. A konjac lisztet elkeverjük a tejjel és folyamatos kevergetés mellett felöntjük vele a tojássárgás keveréket. Eleinte percenként keverjünk két-három alkalommal rajta, majd ha már sűrű az állaga hűtőszekrénybe rakjuk, néha megkeverjük - kb 20-30 perc alatt megfelelő sűrűségű lesz.
A végén lehet ízesíteni citrommal édesítővel Tartármártáshoz + pohár tejföl
Én úgy tanultam Anyukámtól hogy a tartár mártás alapja a Francia salátának
Francia Saláta hozzávalói:
1/2 Kg Mirelit zöldség
3 szem Krumpli pici kockára vágva
Ezt meg főzöm kuktába 10 perc
8 Db Fött kemény tojás kis kockára vágva
3szem alma meg pucolva kockára vágva
3 Db savanyu uborka kis kockára vágva
A Tartárt és többi hozzávalókat öszekeverem hütőbe teszem tálalásig
Jó étvágyat
|